Politieke Spelletjes

Politieke Spelletjes

09-05-2019

De Dorpsraad Boskoop is politiek onafhankelijk en heeft als doel de belangenbehartiging en representatie van de gehele Boskoopse gemeenschap. Dat staat op de website en dat is precies wat zij doen.

Ik kan het weten, want ik heb mij laten overhalen om bestuurslid te worden. Het is best een tijdrovende bezigheid en het vergt behoorlijk wat creativiteit om dit naast mijn drukke baan vol te houden. Toch krijg ik er ook weer extra energie van, om mij in te zetten voor het wel en wee van mijn geboortedorp, het mooie Boskoop. 

Ik heb mij allereerst vastgebeten in het dossier ‘verkeersproblematiek’. Samen met Boskopers met verstand van zaken (én gezond verstand) hebben we alle onderzoeken en mogelijke varianten grondig bestudeerd, workshops bijgewoond, gesprekken gevoerd met gemeente Alphen aan den Rijn, provincie Zuid-Holland, verenigingen voor behoud van natuur, bewonersverenigingen, bewoners van buurten, ondernemers, kwekers, etcetera. De Dorpsraad is uiteindelijk tot de conclusie gekomen dat een weg rechtstreeks van het ITC/PTC terrein naar de N11 (niet dóór maar óm het Rietveld heen) de beste oplossing is. Dat is snel te realiseren, is robuust en is veel goedkoper dan een 2e oeververbinding. Natuurlijk is beiden een nog betere oplossing, maar daar zijn simpelweg de centjes niet voor.

Alhoewel,

wethouder Van As blijkt in gesprek te zijn met ondernemers om een stuk grond te verkopen, waar zij naast de containerhaven Alpherium een mega-distributiecentrum willen bouwen. De dollartekens staan in de ogen van de Gemeente.

 Mocht dit plan doorgaan, dan wordt het op de Gouwe nog drukker met (container)boten, zullen de files met vrachtwagens, op de N207, nog langer worden. Dus nog meer verkeersellende in Boskoop. Dat is volledig onacceptabel en dat laten wij toch zeker niet gebeuren? 

Nee dus!

Eerst de verkeersproblematiek oplossen. En dan die grond alleen verkopen, als de opbrengst volledig ten gunste komt aan de oplossing van ons verkeersprobleem. Zo zou dat moeten.

Het kan simpel, logisch, haalbaar en snel uitvoerbaar. Maar dan ben ik naïef, want politieke spelletjes lijken alles te vertragen. Vandaag staan wij bovenaan op de agenda, morgen ergens halverwege, overmorgen onderaan. Eerst weer nieuwe onderzoeken (dus geld uitgeven) en antwoorden van politici over ‘slim zus’, ‘duurzaam zo’ en niet te vergeten ‘CO2 dit’ en ‘groen dat’, je wordt er gek van. Als er een otter wordt doodgereden dan moet er nota bene een tunnel komen. 

Dat snap ik best wel, maar laten we niet om de hete brei heen draaien, wij hebben écht traumatische ervaringen met de veiligheid en verkeersellende bij de hefbrug en daar is nog geen ei over gelegd. Natuurlijk begrijpen wij dat je geduld moet hebben, maar ons geduld (dus het geduld van alle Boskopers) wordt wel op de proef gesteld. Ik kan u verzekeren dat de Dorpsraad niet zal opgeven

 Nu niDe Dorpsraad Boskoop is politiek onafhankelijk en heeft als doel de belangenbehartiging en representatie van de gehele Boskoopse gemeenschap. Dat staat op de website en dat is precies wat zij doen. et, nooit, nimmer, never ever, no way! Of het nou gaat om het groenonderhoud in uw buurt, de kinderboerderij, een terras bij het restaurant aan de Barendstraat, het in ere herstellen van de Watertoren, die afschuwelijk vervallen kas langs de N207, een ‘gemeenteloket’ in het oude Gemeentehuis, waar wel en waar geen nieuwbouw, het opknappen van het centrum, leegstand van winkels, huisvesting van arbeidsmigranten, het tijdig gras maaien op de Galerij bij de oprit naar de N207, enzovoort, enzovoort, allemaal onderwerpen waar de Dorpsraad zich voor blijft inzetten. Niet die van ons zelf, maar de belangen van u, van alle Boskopers. ‘Samen méér voor elkáár!’

Sjaak Koster

Bestuurslid Dorpsraad Boskoop,